Geschiedenis

In 1924 werd in Boskoop de boomkwekerij Bos en Hoogenboom opgericht. Toen de tweede generatie het bedrijf overnam werd er naast het kweken ook naar Groot-Brittannië gereden om de gekweekte bomen en planten te verkopen aan kwekers en tuincentra.

In 1987 nam de derde generatie het over. In het begin werd er meer geconcentreerd op het kweken dus de ritten naar Groot-Brittannië vervielen. Eén van de zoons werkte inmiddels bij een lijnrijdersbedrijf dat reed op Groot-Brittannië.

In januari 2000 werd besloten om nieuw leven te blazen in de verkoop naar Groot-Brittannië. Ditmaal werd er een heel nieuw lijnrijdersbedrijf gestart dat niet alleen eigen kweek verkocht maar ook andere soorten planten. David Bos en Kees Cammeraat hadden inmiddels ervaring met het lijnrijden. Arjan Bos en Max Hoogenboom van kwekerij Bos en Hoogenboom maakten de samenstelling van de directie compleet. Er werd een inkoper aangesteld die de mooiste planten tegen de beste prijzen inkoopt, daarbij rekening houdend met de wensen van de klant.

Plantline ging van start met één vaste route (lijn) waar de planten vanuit de vrachtwagen werden verkocht. Al snel kwam er een tweede lijn bij en op dit moment heeft Plantline 5 vaste routes in verschillende delen van Groot-Brittannië. Ook heeft Plantline inmiddels 3 monsterbussen in Engeland, Ierland en Polen rijden. Deze monsterbussen hebben voorbeelden van planten bij zich die kunnen worden besteld bij de chauffeur.

Volgende stap is om onze horizon te verbreden met de hernieuwde webshop.

Boskoop

Plantline is gevestigd in Boskoop. Boskoop staat bekend om zijn tuindersverleden en heden. Veel van de planten die wij leveren komen van lokale kwekers. Plantline selecteert zijn planten bij de beste kwekers in Nederland, België, Duitsland, Italië en Spanje. Het is niet voor niets dat Plantline bekend staat om zijn goede kwaliteit planten tegen concurrerende prijzen.

De lijnrijder

Omdat de lijnrijder wekelijks bij zijn afnemers in Groot-Brittannië komt heeft hij een goed contact opgebouwd. Hij heeft een goed beeld van het bedrijf van de klant en kan inspringen op de trend en wensen van de clientèle van zijn afnemer. Hier wordt al rekening mee gehouden bij de inkoop. Wanneer de afnemer graag planten in zijn assortiment heeft die de lijnrijder op dat moment niet bij zich heeft, zijn er altijd mogelijkheden om deze direct bij de lijnrijder te bestellen. De klant is koning, dus er wordt altijd meegedacht om een zo mooi mogelijk pakket voor de klant te organiseren.

Bekijk ons online assortiment:

naar de webshop